Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Nisan, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Prof Dr Erdoğan Teziç vefatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduğum dönemde Anayasa Hukuku Kürsü Başkanıydı. Bizlere birinci sınıfta Anayasa Hukuku dersini veren değerli hocama allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Teziç,Türkiye Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Eylül 2004’te de Fransa tarafından (Fransa Devleti Onur Lejyonu Nişanı’nın en üst derecesi olan (Büyük Şövalye) rütbesine layık görüldü. Fakat aldığı bu nişanı, Fransa Ulusal Meclisi’nin Ermeni Soykırımı İnkar Yasası’nı kabul etmesinden dolayı, Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile iade eden, ülkesini seven bir insandı. YÖK Başkanlığı döneminde,protestocu öğrencileri dinlemek için onlarla toplantı yapacak demokratlıkta biriydi.

BEŞAR ESAD "SURİYE'DE ÖLEN YÜZ BİNLER YOK ÖLEN ON BİNLER VAR"

“Basından duyduğunuz gibi Suriye’de yüz binlerce kişi ölmedi, on binlerce kişi öldü” diyen Esad,daha öncede göstericilere "mikroplar,her yerde türüyor" diyerek iç savaşı başlatan ateşi yakmıştı. Rusların ahlakı ve vicdanı için bu son derece uygun bir görüş. Geçmişte,Rusların en sevdikleri  Stalin ,"Ölüm bütün sorunları çözer İnsanlar olmazsa sorunlar olmaz demişti." Rus Sputnik roportajı gururla haberleştirmiş. Ülkemizde Esad'i kahraman görenler ,umarım, Esed'in gururla ileri sürdüğü , BM ölümleri abartarak müdahale için zemin hazırlıyor argümanı dışına çıkarlar...

ŞEBBİHALAR

Kelime anlamı Hortlak. Suriye’de halk arasında "hukuksuz işler yapan ama güvenlik güçleri ve devlet içerisindeki güçlü bağlantıları" nedeniyle yaptıklarının hesabını vermeyen kişiler''e denir. 1970li yıllarda Lazkiye'de kurulmuş. Hasan Sabbah'ı piri kabul ediyorlar. Eskiden faaliyetleri gizliydi. İç savaşta açıktan faaliyetleriyle milis gücü şeklinde hareket ediyorlar. Suriyeli basın aktivistine göre , Şebbihaların en belirgin özelliklerinden biri üst düzey yetkililere karşı dalkavuklukları; bu dalkavukluğu da devlet kademelerinde daha fazla imtiyaza sahip olmak ve terfi etmek için yapıyorlar.

KÖPEKLER VE YALAMALIK

KÖPEKLER VE YALAMALIK Birkaç sebebi var, Köpekler kendilerini temizlemek için yalamayı severler. Aynı içgüdüsel sahiplerini temizlemek için de kullanırlar. Köpek sahibinin temizliğinden kendisini mesul görür. Köpekler sahiplerini alfa erkeği olarak görebilir ve komutlarına itaat ettiğinin bir işareti olarak sahibini yalayabilir. Endişeli bir köpek ise kendini, etrafındaki eşyaları hatta sahibini bile sürekli yalayabilir. Burada yalnızlık duygusu devreye girer. Köpeğin hayatında yalamalık önemli yer tutar. Köpek sahibini yalayarak ondan yiyecek de istiyor olabilir.