Ana içeriğe atla

BAŞBUĞ'A HAKARET DAVASI NETİCELENDİ


Başbuğ’a hakarete para cezası verildi

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a, Kudüs’e yaptığı ziyaret nedeniyle Facebook hesapları üzerinden hakaret eden 3 kişi çeşitli miktarlarda para cezasına çarptırıldı.

Başbuğ’a hakarete para cezası verildi
ESRA ALUS İstanbul
İddianamede sanıklar Ali Özpolat, Bülent Kul ve Eyüp Zor’un 2008 yılında facebook üzerinden İlker Başbuğ’a hakaret ettiği belirtildi.
İddianamede Facebook’ta Ali Özpolat’ın, “Rotamız Filistin, Yüzümüz Şahadet” isimli sayfa oluşturduğu ve 2008-2010 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan İlker Başbuğ’un fotoğraflarını bu sayfaya koyduğuna dikkat çekildi.

Eyüp Zor’un ‘Yahudi Şerefsiz’ şeklinde, Bülent Kul’un ise “Bu şerefsizin fotoğrafı aslında 3 sene önce çekilmiştir, ayrıca 2006’da Masonlar Kulübüne üye olmuştur. Bu Yahudi şerefsizi” dediği belirtilen iddianamede bunların Başbuğ’a yönelik alenen hakaret suçu oluşturduğu kaydedildi.
Sanıkların avukatı Musa Baykal ise karar oturumunda suçun ABD’de işlendiğini ileri sürdü. Baykal’ın savunmasında şu ifadelere yer verildi: “Facebook’un merkezi Amerika’dadır. Dolayısıyla biz bu suçun Amerika’da işlendiğini düşünüyoruz. Amerika’da hakaretin suç olmadığını tespit ettik. Orada bu bir tazminat sebebidir. O sıralarda Mavi Marmara olayı olduğu için müvekkilim tepki olarak o yazıyı yazmıştır.”
Mahkeme Kul ve Zor’u 145 gün adli para cezasına çarptırdı ve 2900’ar  lira ödemesine hükmetti. Mahkeme, sanık Ali Özpolat’ın ise 72 gün adli para cezasına karşılık gelen 1440 lira ödemesine karar verdi. Ancak mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

http://www.milliyet.com.tr/basbug-a-facebook-tan-hakarete-ceza/gundem/detay/1778730/default.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması Bir düşünür "İşkencenin en kötüsü, kanunla işkence etmektir." Derken çok haksız değildi. Son tahliyelerde farklı uygulamalar farklı yorumlar gerçekleşti.Bende kasten yaralama suçlarında denetimli serbestlik ve şartlı tahliye konusundaki düşüncelerimi paylaşmak gereği duydum. Kasten yaralama suçu TCK’nın 86 ,87 ve 88.maddelerinde düzenlenmiştir. Bu suçun TCK 86 maddesinde düzenlenmiş halinde,hükümlünün koşullu salıverilmesi için ,671 sayılı KHK ya göre mahkum olduğu cezanın 1/2 sini cezaevinde geçirmesi gerekir. Hükümlünün denetimli serbestlikten faydalanabilmesi için açık cezaevine çıkma hakkına sahip olması gerekir.Bu husus denetimli serbestlik indiriminden faydalanması için çok önemlidir. TCK 86 maddesinin cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapistir.(86/1) Eğer mağdurun yarası basitse dört aydan bir yıla kadar hapistir.(Şikayete tabidir) Eğer üst soya, alt soya, eşe veya kardeşe karşı ya da beden veya ruh bakımı