Ana içeriğe atla

RUSYA NAMAZ KILANLARI DÜZMECE LİSTELERLE TERÖRİST GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR...

RUSYA NAMAZ KILANLARI DÜZMECE LİSTELERLE TERÖRİST GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR...

“Biz yüce mevkilerin öyle taştan
yapılmış sağlam kalelerini gördük ki, bunlar bir beddua âhının topuna dayanamayıp yıkılıverdiler” Nabi

Osmanlı Devleti neredeyse 500 yıl Kafkasya bölgesini  yönetti.
 Ruslara karşı  yüzyıllardır Kafkasya halkları ile omuz omuza mücadele ettik.
Kuzey Kafkasya halkları, Osmanlı'nın çöküşünden sonra kurulan bu cumhuriyeti ana yurdu olarak kabul ettiler.
Dolayısıyla Kafkasya'da kendi mücadelesini verirken Türkiye ile kardeşlik bağlarını koparmadılar...

Kıbrıs ve Bosna-Hersek'te olduğu gibi Kuzey Kafkasyalılar ile de  kardeşlik bağından  vazgeçemeyiz. Onlara gereken değeri vermeliyiz.

Kuzey Kafkasyalıların ülkemize gelmesinde ki gerçeklik budur.
Rus FSB’nin ölüm listesine giren Kabartay Balkar  Zaurbek Yuanov ve ailesi de ülkemize  sığınmıştır.
FSB,bu ailenin peşini bırakmamış düzmece istihbarat ve listeleri yetkililere vermiş, bu aile hakkında emniyetimizin yaptığı araştırmada hiçbir yasadışı ve tehlikeli durum tespit edilemediği  halde her ne hikmetse  göç idaresi idari gözetim alarak Rusya'ya iade için sınırdışı işlemlerini başlatmıştır.
Bunun üzerine bizde yasal yollara başvurduk;
İstanbul 1.İdare Mahkemesinde sınırdışı kararının iptaline yönelik ayrıca  idari gözetim kararının kaldırılması için İstanbul 2 Sulh Ceza mahkemesine dava açtık.
Ayrıca İstanbul il göç idaresine durumu açıklayan belgeler sunarak itirazda bulunduk.



Aile halen serbest kalmış değil.
Aksine Zaurbek, Binkılıç idari gözetim merkezinden Kırklareli’ne sevk edilmiş. Eşi Rameta da halen Selimpaşa gözetim merkezinde tutuluyor.
En trajik ise anne baba sınır dışı edilecekken  en büyüğü 11 yaşında dört çocuğu anne ve babalarını bir daha göremeyecekler...
KHK ile yapılan düzenlemelerle genel güvenlik için tehlike görülenler sınırdışı işleminin iptali davasının sonucunu  beklenmeksizin sınırdışı edilebiliyor. Buna göre  açtığımız davanın sonucunu beklemeden  Zaurbek Yuanov ve eşi de her an için sınırdışı  edilerek Rusya’ya iade edilme tehlikesi yaşıyor.
Göç İdaresi yetkilileri yaptıkları idari işlemlerden bizleri haberdar etmesi gerekirken her ne hikmetse bilgilendirmiyor.

Rus FSB ilhak ettiği Kafkas ve Türk bölgelerinde “memleketini seven,namaz kılan”  kişileri  genel güvenliğe tehlike gördüğü için fişliyor. Rusya bu listeyi her tarafa dağıtır. Anlaşılan o ki bu listeyi bizim yetkililere de ulaştırmışlar...
Bu düzmece listeye itibar edilmemelidir.
Şu an Kırım ve Kuzey Kafkasya da tam bir zulüm sürüyor;
Kırım Türkleri zulme karşı tek kişilik eylemler yapıyor;
İşgal sırasında ki Kırım Bahçesaray valisi İlmi Ömerov: "Ben Rusya karşısında kendimi suçlu görmüyorum. Asıl Rusya benim karşımda suçlu. Çünkü vatanımı işgal etti" dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Kırımda bağımsızlığı ve Türk islam kimliğini savunan Rüstem İsmayılov FSB elemanlarınca gözaltına alınırken ”İsterseniz öldürün ama namazımı kılacağım” dedi.
 Kırım meclis başkan yardımcısı Ahtem Çiygöz   "Sadece halkımın güvenini sarsmaktan, Kırım Tatarı adına halel getirmekten korkarım, ölmek bile umurumda değil" dediği için 8 yıl hapis cezası aldı.
“Putin, çocuklarımız terörist değil" diyen yaşlı ve hasta Kırım Tatarı Servet Ağa'ya 10 gün hapis cezası verildi.

Kuzey Kafkasya'da Ruslar, gençlerin önüne iki seçenek sunuyor. Rusya adına savaşmak için ya  Suriye'ye ya da Ukrayna'ya gidecekler.
Şimdilerde Kadirov’un Ukrayna'ya gönderdiği Çeçen gençleri  Ruslarla beraber “Allah Allah” diye tekbir getirerek, “ortodoks cihadı” yapıyorlar.
Kuzey Kafkasya'da yaşlı bilge insan Ruslan Guaşe Çerkez soykırımında ölen atalarına dua ettiği için tutuklandı.

Bu insanlar bugün acaba hangimizin evini köpeklerle, silahlarla basacaklar diye bekliyorlar.Zaurbek ve ailesi ,  Rus ortodoksluğuna uşaklık yapmak istemedi.
Hiç kimseye yük olmadan insanca  yaşamak için ülkemize geldiler.
Onları sınırdışı edenler Allah katında, milletimizin vicdanında mesul olurlar,devletimizin kanunlarına  ve insanlığa karşı  suç işlemiş sayılırlar.
Yetkililerimiz,Kırım Tatar sürgünü, Çerkes soykırımı, Ahıska faciası  daha nicelerinin  "mimarı"  Rusya’nın  ölüm listelerine prim vermemelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SN SATUK BUĞRA KAVUNCU'YU ZİYARETİMİZ,

İstanbul  İYİ Parti il Başkanı Sn Saltuk Buğra Kavuncu'yu HUSİAD olarak  yöneticimiz Sn Hasan Tunaboylu,kurucumuz Sn Dr Dursun Çiçek, yöneticilerimiz,Sn Yusuf Bayrak  ,Sn Metin Gün,Dr Beyzade Özkahraman, Cahit Bahçeci,Temel Yıldırım,Adem Özdemir, Av Sandra İsabella Tarancı ,Av  Muhammet Yiğit ile ziyaret ettik... Sn Başkan Kavuncu İYİ Parti İl Başkanlığı'nın yerel seçimler hakkındaki çalışmaları konusunda bilgiler verdi, Bizde düşüncelerimizi aktardık. İl Başkanı Sn Kavuncu'yu il  kongresinde ki birleştirici çalışmalarından dolayı tebrik ettik. İl teşkilatı çalışmaları, Çin zulmune karşı Doğu Türkistanlılara verdiği destek, yerel seçimlerdeki gerek İstanbul İYİ Parti il teşkilatının gerekse ,CHPlilerin de takdirini kazanan özverili çalışması, eşsiz samimiyeti ve mütevaziliği ile Sn Kavuncu'yu,İstanbul'u anlamış; irfan ehli ,zihni pak, gönlü temiz ,Türk İslam milliyetçisi  İfrit yayanlara karşı korkusuz ,davasına inanmış ve davası  uğruna hayli zahmet çekme