Ana içeriğe atla

Düzenin değişmesi bağlamında "güçlü aday"


Önümüzdeki yerel seçimlerde  sadece belediye başkanları ve meclis üyeleri belirlenmeyecek,onun için seçim sonuçlarının arka planına  daha   geniş bir perspektiften bakmalıyız...
Mevcut “düzen” , “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” bağlamında yasal bir zemine oturtulmuştur.Bu sistemi getirenler malum olduğu üzere AKP ve MHP liderleridir.
Mevcut “düzen”i değiştirmek isteyenler de pek doğaldır ki muhalefet olması gerekiyor…
Peki  muhalefet gerçekten de  “mevcut düzen”i değiştirmek istiyor mu?

Sorusuna yanıt arayalım…

Şöyle düşünelim;mevcut düzeni savunanlar İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini kaybederse ne olur?

Halkın terk ettiğini herkes terk eder.

Önce bürokratlar, sonra içeride ve dışarıdaki tüm destekçileri...
Sivil toplum oluşumları ve medya  iktidara karşı daha dik bir duruş sergiler…
Çözülmeler arttıkça AKP ve MHP'de övündükleri parti içi istikrar ortadan kalkar.
Sonunda “düzen” yıkılır ve  cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kaldırılması için yol aranır.

İktidar,olacakları iyi hesap etmiştir ki “işi” şansa bırakmayacaktır.
İlk adım;Bahçeli , üç büyükşehir şehirde aday çıkarmayacağını ve “kim olursa olsun”  AKP adayını destekleyeceğini ifade etmiştir.

İkinci adım ;AKP  İstanbul için en uygun aday tercihinde Binali Yıldırım üzerinde uzlaşı kurmuştur.

Peki muhalefet bloku nasıl yol izleyecektir.

İstanbul için Muharrem İnce'nin aday gösterileceğine hiç ihtimal vermiyorum.İnce’nin CHP'nin başına gelemeyişinde, devlet ile arasında bir problem olduğunu düşündürüyor.
Nitekim kurultay için imzalar toplandıktan sonra bazı imzaların geri alınmasını rutin dışı görüyorum.
 Kılıçdaroğlu zaten Muharrem İnce'yi  adayı göstermeyecek…
Hürriyet gazetesinden bir yazar, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için  Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nu düşündüğünü dile getirdi.
Kulislerde zaten bu isim geçiyordu…
İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nü AKP'den almış olması ve ilçenin halktan rağbet görmesi onu kamuoyunda başarılı kılıyor.
En başa dönecek olursak asıl konu sadece belediyecilik değildir.
Binali Yıldırım gibi güçlü bir siyasetçinin  karşısına İmamoğlu'nun aday gösterilmek istenmesinden ne hedeflenmektedir?
Teşbihte hata olmasın, başarılı bir ağır siklet boks şampiyonun karşısına hafif siklet bir boksörün ringe çıkarılması halinde müsabakanın sonucu ne olur?
Muhakkak ki müsabakanın sonucunda konuşalım diyenler olacaktır.
İş işten geçtikten sonra konuşmanın ne faydası olabilir....
Güçlü adaya karşı güçlü rakip çıkarılmalıdır ki yarış çekişmeli geçsin.Aksi halde mevcut "düzen"i iktidardan başka devam etmesini isteyenlerin de var olduğunu düşünmek zorunda kalacağız.

Güçlü aday kim olmalıdır?

CHP yerel seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Sn Seyit Torun,CHP'nin adayının CHP rozetini takmış olması gerektiğini ifade ettiğine göre, buradan partili aday gösterilmesi gerektiği sonucu çıkıyor...
Güçlü aday ,dini ve manevi değerlere hassas, devletin sivil ve askeri bürokrasisinin benimsediği , etnisite ile problem yaşamamış, ülke çapında tanınan ve siyaset yapmış, İstanbul'u çok iyi bilen, diğer muhaliflerin de canı gönülden kabul edeceği, bütünleştirici bir aday olmalı.
 İleride Kılıçdaroğlu'na rakip de olmayacak ve böylelikle parti içi dengeleri de bozmayacak biri…

İktidarın devletle iç içe geçmiş olağanüstü gücüne ve havuz medyasının saldırılarına direnecek tecrübeye sahip olmalı...

Kriptosuydu, troluydu, itin , köpeğin caydıramayacağı bir aday,…

Yolsuzluklara adı karışmamış, devlet ve millet düşmanlarıyla sırıtır fotoğrafları bulunmayan biri...

Bütün muhalif kesimleri tek çatı altında toplayacak bir aday...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için  tüm bu şartları taşıyan en iyi aday  tercihi, İstanbul milletvekili İLHAN KESİCİ'dir.

Unutulmamalıdır ki, MHP'nin üç büyük şehirde oy pusulasında ismi bulunmayacaktır. AKP nin içinde “düzen”den rahatsız olanlar da az değildir. Güçlü aday bu kesimlerden de oy alabilir.

Sonuç olarak iktidarın    getirdiği “düzen”,  Ankara ve İstanbul'u kaybetmesi halinde dağılır , eğer  muhalefet, bu "düzeni" değiştirmek istiyor ise  Ankara ve İstanbul'da rakibine karşı  "güçlü aday" çıkarmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SN SATUK BUĞRA KAVUNCU'YU ZİYARETİMİZ,

İstanbul  İYİ Parti il Başkanı Sn Saltuk Buğra Kavuncu'yu HUSİAD olarak  yöneticimiz Sn Hasan Tunaboylu,kurucumuz Sn Dr Dursun Çiçek, yöneticilerimiz,Sn Yusuf Bayrak  ,Sn Metin Gün,Dr Beyzade Özkahraman, Cahit Bahçeci,Temel Yıldırım,Adem Özdemir, Av Sandra İsabella Tarancı ,Av  Muhammet Yiğit ile ziyaret ettik... Sn Başkan Kavuncu İYİ Parti İl Başkanlığı'nın yerel seçimler hakkındaki çalışmaları konusunda bilgiler verdi, Bizde düşüncelerimizi aktardık. İl Başkanı Sn Kavuncu'yu il  kongresinde ki birleştirici çalışmalarından dolayı tebrik ettik. İl teşkilatı çalışmaları, Çin zulmune karşı Doğu Türkistanlılara verdiği destek, yerel seçimlerdeki gerek İstanbul İYİ Parti il teşkilatının gerekse ,CHPlilerin de takdirini kazanan özverili çalışması, eşsiz samimiyeti ve mütevaziliği ile Sn Kavuncu'yu,İstanbul'u anlamış; irfan ehli ,zihni pak, gönlü temiz ,Türk İslam milliyetçisi  İfrit yayanlara karşı korkusuz ,davasına inanmış ve davası  uğruna hayli zahmet çekme