Ana içeriğe atla

HUKUK SİYASET ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ (HUSİAD) 1.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİREREK YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ



Hukuka,Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde...Hukukun üstünlüğünü savunan,demokrasiye,insan haklarına saygı gösteren ve cumhuriyetimize sahip çıkan,adalet diyen..Vatanını,Milletini Bayrağını seven,vatansever,kardeşlerimizin kurucusu olduğu...
HUSİAD-HUKUK SİYASET ARAŞTIRMALARI DERNEĞI 23-12-2018 tarihinde pazar günü coşkuyla kongresini Yaptı...

Hukuk Adamı sevgili kardeşimiz Av Musa BAYKAL başkanlığında yeni yönetim kurulu seçildi, Kongreye katılan kurucular kurulunu,duyarlı üyelerimizi,ve yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor,kutluyor...Hayırlı olsun diyoruz...
Olağan genel kurul için dernek üyeleri, Bakırköy Osmaniye'de bulunan kitap kafe de bir araya geldiler.
Derneğin  üyeleri düzenlenen hazırun listesindeki adlarının karşısına imza atarak toplantı salonuna girdiler.

Hazirun listesine göre genel kurul toplantısının başlaması için gerekli olan toplantı yeter sayısına ulaşıldığı tespit edildikten sonra, derneğin geçici sekreter görevini yürüten kurucu üyesi Sn Tamer Bozdağ, genel kurulun başlaması için geçici başkan Sn Av Musa Baykal'ı açılış konuşmasını yapması için davet etti.
Av Musa Baykal,Dernek üyelerine ve misafirlere hoşgeldin konuşmasını yaptıktan sonra üyeleri olağan genel kurul toplantısı divan kurulunu oluşturmak üzere çağrıda bulundu.
Av Musa Baykal, Tamer Bozdağ,Talat Sümengen Bayram Demirci ve Sebiha Baykal'ın sunduğu önergeye göre, Divan başkanlığına Av Ethem Baykal ,Başkan vekilliğine Hasan Tunaboylu, yazmanlığa Bayram Demirci,  teklif edildi.
Oy birliği ile teklif kabul edilerek divan kurulu oluşturuldu.
Divan kurulu, saygı duruşundan sonra,
yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesi için başkan Av Musa Baykal'ı kürsüye davet etti.
Av Musa Baykal HUSİAD'ın kurulduğu günden bu yana derneğin gelir ve giderleri dahil faaliyetleri hakkında genel kurula bilgi verdi, ibra talep etti.
Genel kurul, oy birliği ile geçici yönetim kurulunu ibra etti.
Divan kurulu, Av Musa Baykal'ı dernek tahmini bütçesinin okunması ve genel kurulunu bilgilendirilmesi için Başkan Av Musa Baykal'a söz verdi.Yapılan oylama sonucu tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.
Dernek organlarının seçilmesine geçildi.
Tek liste ve tek aday divana  sunuldu.
Oy birliği ile dernek organları seçildi.
Yönetim kurulunun İlk 7 üyesi ile denetim kurulunun  ilk 3 üyesi asildir.

YÖNETİM KURULU

MUSA BAYKAL (BAŞKAN)
HASAN TUNABOYLU
YUSUF BAYRAK
TAMER BOZDAĞ
TEMEL YILDIRIM
YÜKSEL BAYKAL
BAYRAM DEMİRCİ

AV ABDULLAH BAŞARICI
METİN GÜN
UFUK KELOĞLU
AV CİHAN IŞIK
ALPAY BARIŞ BASKINCI
ENSAR KARAYOLİK
ÖZLEM BİNDAL

DENETLEME KURULU

AV KEMAL GÖKMEN
TALAT SÜMENGEN
SEBİHA BAYKAL

CAHİT BAHÇECİ
BUĞSE DEMİRCİ
NADİR AĞDAĞ

Dilek ve temenniler kısmına geçildi.
Kurucu üye Sn Dursun Çiçek,kendisinin siyasetçi ve aynı zamanda hukuk öğrencisi olduğunu ve kendisine yapılan haksızlıkların takipçisi olduğunu ,hukukun herkese lazım olacağını ifade etti.
Av Ethem Baykal, hukuk ve avukatlık mesleği üzerine derneğin amaçları doğrultusunda yapılacak hususlar konusunda fikirlerini söyledi.
Sn Ali Mutlu Köylüoğlu, misafir olarak görüşlerini bildirdi.
Sn Beyzade Özkahraman hukukun üstünlüğüne ve parlamenter rejimin önemine vurgu yaptı.
Kıbrıs Türk Cemiyeti Başkanı Sn Rüşat Aydoğan, Kıbrıs davasına sahip çıkılması gerektiğini açıkladı.


Av Abdullah Başarıcı hukuktan vazgeçilemeyeceğinin  her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade etti..
Ensar Karayolik,hangi platformda olursa olsun ve hangi partiye veya dünya görüşüne sahip olursak olalım doğruları söylemenin boynumuzun borcumuz olduğunu ifade etti.

Bayram Demirci Belediye başkan adaylarının seçildikleri zaman ellerini vicdanlarına koyup hareket etmeleri gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

Av Kemal Gökmen, Atatürk'e ve cumhuriyetin değerlerine vurgu yapan insan haklarının gelişimi için mücadele eden bu derneği 49 yıllık hukuk tecrübesi ile her zaman destekleyeceğini ifade etti.

Yusuf Bayrak,seçimlerden mükerrer oy kullanmaya mani olacak yöntemleri araştırdığını bu konuda çalışma yapılması gerektiğini ve derneğin amacı doğrultusunda hizmet etmesi için maddi manevi arkasında olduğunu ifade etti.


Divan kurulu kapanış konuşmasını yapması için Av Musa Baykal'ı davet etti.
Böylece Hukuk Siyaset Araştırmaları Derneği 1. olağan genel kurulu süreci tamamlanmış oldu.
Yeni yönetimin hukuk siyaset sivil toplum dünyasında hayırlara vesile olmasını dileriz.
HUSİAD YÖNETİMİ
(MEDYA SERVİSİ)

Rüşat Aydoğan, Ethem Baykal,Yüksel Baykal,Mehmet Can Yavuz, Sebiha Baykal,Talat Sümengen Talat,Temel Yıldırım,Hasan Tunaboylu,Ufuk Keloğlu,Yusuf Bayrak, Bayram Demirci, Buğse Demirci, Bayram Demirci,Tamer Bozdag,Cahit Bahçeci,Metin Gün,Nadir Ağdağ, Dursun Çiçek, Nihat Yılmaz , Özlem Bindal,Barış Alpay Barış Baskıncı,Adem Bahri Özdemir,Beyzade Özkahraman,Osman Rahman Osman Semiz,Hasan Namık Bindal,


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SN SATUK BUĞRA KAVUNCU'YU ZİYARETİMİZ,

İstanbul  İYİ Parti il Başkanı Sn Saltuk Buğra Kavuncu'yu HUSİAD olarak  yöneticimiz Sn Hasan Tunaboylu,kurucumuz Sn Dr Dursun Çiçek, yöneticilerimiz,Sn Yusuf Bayrak  ,Sn Metin Gün,Dr Beyzade Özkahraman, Cahit Bahçeci,Temel Yıldırım,Adem Özdemir, Av Sandra İsabella Tarancı ,Av  Muhammet Yiğit ile ziyaret ettik... Sn Başkan Kavuncu İYİ Parti İl Başkanlığı'nın yerel seçimler hakkındaki çalışmaları konusunda bilgiler verdi, Bizde düşüncelerimizi aktardık. İl Başkanı Sn Kavuncu'yu il  kongresinde ki birleştirici çalışmalarından dolayı tebrik ettik. İl teşkilatı çalışmaları, Çin zulmune karşı Doğu Türkistanlılara verdiği destek, yerel seçimlerdeki gerek İstanbul İYİ Parti il teşkilatının gerekse ,CHPlilerin de takdirini kazanan özverili çalışması, eşsiz samimiyeti ve mütevaziliği ile Sn Kavuncu'yu,İstanbul'u anlamış; irfan ehli ,zihni pak, gönlü temiz ,Türk İslam milliyetçisi  İfrit yayanlara karşı korkusuz ,davasına inanmış ve davası  uğruna hayli zahmet çekme