Ana içeriğe atla

"Allah’ım Ne Muazzam Zaferdi O!”

Mehmet Akif'in 30 Ağustos, Büyük Taarruz Zaferi  için söylediği sözdür.
Akif  cami ile cephe arasında sağlam bir bağ kurarak Kurtuluş Savaşına büyük  bir destek verdi.
O zamandan bugüne  Yunan’ın denize dökülmesine üzülen milli mücadeleyi küçümseyen   itler,
 "Ölüm gibi Akif'in üzerine çullanarak ona dalarlar"

Bugün Büyük Taarruz'u küçümseyenler geçmişte Yunan Papulus’ın destekçileriydi. Batı’lılar, hiç ilgisi olmadığı halde  antik Yunan medeniyetinin  , Batı  emperyalizmine     ideolojik dayanak olması için Osmanlı'dan kopararak bugünkü Yunanistan'ı     kurdular.

Unutmayalım,müslümanlar,İspanya'dan 700 yıl, Balkanlardan 600 yıl sonra çıkarıldı.
 Sıra Anadolu'ya gelmişti.
Hristiyan orduları Endülüs'ün güneyine kadar ilerleyerek Ceyyan  şehrini aldığında müslüman  şair Ebu El  Ceyyani üzüntüsünü şöyle dile getirmişti;

"Sizden ayrılıyorum Ceyyanım, sizden ayrılıyorum.
Gözyaşlarımı inci taneleri gibi saçıyorum,
Ben sizden ayrılmak istemiyorum, ama zamanın hükmü böyle"

Mehmet Akif ise milli mücadelenin henüz sonuçlanmadığı 1921 yılında, halka şöyle   ümit aşılıyordu;

"Sahipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.
İş bitti, sebatın sonu yok!” deme, yılma.
Ey millet-i merhume, sakın yeise kapılma”

Batı tarihini iyi analiz eden Gazi Mustafa Kemal Paşa onların  yöntemiyle Batıya yanıt vermiş,Batı’nın atası antik  Roma emperyalizmine karşı ilk mücadeleyi gerçekleştiren Kartaca’nın  büyük kumandanı Annibal Barca’nın(Roma’nın kabusu) savaş taktiklerini Yunanlılar'a karşı uygulamıştır.

İslam ideolojisi Batı emperyalizmine karşı tarih boyunca set olmuştur.
Bu nedenle Hindistan'lı müslümanlar(Pakistan), Libyalılar,Kuzey Afrika'lılar (Şeyh Ahmet Sunusi),Batı        emperyalizmine  karşı savaşan   Mustafa Kemal Paşa liderliğinde ki Milli Mücadele'ye destek verdiler.

Öyle ki İngiltere bile müslümanların tepkisi nedeniyle bir süre sonra Yunan’a açık desteğini kesmek zorunda kaldı...
Hatta Sovyetler bile,emperyalizme karşı ideolojik mücadeleden  geri kalmamak için  milli mücadeleye  büyük yardımda bulundu.
Gazi Mustafa Kemal beklentileri boşa çıkarmadı. Emperyalizme karşı askeri ve siyasi tartışmasız  başarı kazandı...
Eğer Milli Mücadele başarısız olsaydı, Anadolu'dan sürülecektik, Roma'nın Kartaca yaptığı gibi belki de şehirlerimiz yıkılıp üzerine tuz dökülecekti.
Belki  Suriye, belki Filistin belki de Irak ya da Arakan gibi olacaktık.
İşte bu yüzden milli mücadeleye 30 Ağustos Zafer'e söz edenler bir  köpektir.  Aç  it  gibi dalarlar.Bunlara   “köyün  itidir”  diye  itimat edilmemesi ve    sakınılması   gerekir. 
 Bende Allah’tan  o  köpeğin  kuduz olmasını diliyorum.

Bugün açıklıkla söyleyebilirim ki  30 Ağustos  zaferini  önemsizleştirenler ;

“Batı’nın    eşiğinde yine itlik ederek ,kendi kendine kaşınıyorlar…”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SN SATUK BUĞRA KAVUNCU'YU ZİYARETİMİZ,

İstanbul  İYİ Parti il Başkanı Sn Saltuk Buğra Kavuncu'yu HUSİAD olarak  yöneticimiz Sn Hasan Tunaboylu,kurucumuz Sn Dr Dursun Çiçek, yöneticilerimiz,Sn Yusuf Bayrak  ,Sn Metin Gün,Dr Beyzade Özkahraman, Cahit Bahçeci,Temel Yıldırım,Adem Özdemir, Av Sandra İsabella Tarancı ,Av  Muhammet Yiğit ile ziyaret ettik... Sn Başkan Kavuncu İYİ Parti İl Başkanlığı'nın yerel seçimler hakkındaki çalışmaları konusunda bilgiler verdi, Bizde düşüncelerimizi aktardık. İl Başkanı Sn Kavuncu'yu il  kongresinde ki birleştirici çalışmalarından dolayı tebrik ettik. İl teşkilatı çalışmaları, Çin zulmune karşı Doğu Türkistanlılara verdiği destek, yerel seçimlerdeki gerek İstanbul İYİ Parti il teşkilatının gerekse ,CHPlilerin de takdirini kazanan özverili çalışması, eşsiz samimiyeti ve mütevaziliği ile Sn Kavuncu'yu,İstanbul'u anlamış; irfan ehli ,zihni pak, gönlü temiz ,Türk İslam milliyetçisi  İfrit yayanlara karşı korkusuz ,davasına inanmış ve davası  uğruna hayli zahmet çekme