Ana içeriğe atla

16 ARALIK 2019'DA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DEĞİLMİYDİK?



Biden, Demokrat başkan adaylığı kesinleşmeden önce, 16 Aralık 2019'da Amerika televizyon kanalı FX'te yayınlanan The Weekly programının çekimlerinde aşağıda ki konuşmayı yapmıştı

"...Ama hâlâ, geçmişte yaptığım gibi, onlarla (muhalefet) doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, darbe ile değil, seçimle."

(Erdoğan ve partisi) Dağıldı, İstanbul'da dağıldı, peki biz ne yapıyoruz? Oturup teslim mi olacağız? Yapacağım son şey ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Onunla Kürtler konusunda birkaç kez görüşmüştüm. O dönemde henüz üzerlerine gitmiyorlardı."

Her neyse, şunu açıkça belirtmeliyiz… Günün sonunda Türkiye de Rusya'ya bağımlı olmak istemez..."

Milli perspektiften baktığımızda Biden'in yaptığı bu açıklama elbette kabul edilemez. Fakat bu durum detaylara girmemize engel değil.

Biden'ın beyanlarını ABD iç siyaseti açısından bakılacak olursa; 23 Kasım 2019 tarihinde New York Times gazetesi, konumuzu ilgilendiren ve çok ciddi ithamlarda bulunan araştırma haber yayınlamıştı. Haberde Erdoğan, Trump ve Aydın Doğan'ın damatları üzerinden ABD- Türkiye derin ilişkileri üstelik ABD iç siyasetine müdahale anlamında yapılanlar ve Erdoğan-Trump derin bağlantıları gündeme getirilmişti.Biden, New York Times gazetesinin editörlerine verdiği mülakatta aslında Erdoğan Trump haberine yanıt niteliğinde görüşlerini bildirmiş.İçeriğini bizim kabul etmemiz mümkün olmasa bile ABD iç siyaseti perspektifinden bakıldığında yanlış bir şey yok. Biden Türk siyasetçisi mi iddia ediliyor yoksa!

Burada asıl olarak kendimize bakmamız gerekiyor.!

 2020 bütçesi 368 milyon TL olan Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi 9 ay önce yayınlanmış bu haberi neden kınamadı veya neden takip etmedi!Yoksa günü geldiğinde toplum mühendisliğinde kullanılmak üzere bu tip haber ve yorumlar servis mi ediliyor?

Ayrıca iktidarın propagandacılarının Aydın Doğan'ı sabah akşam suçlarken New York Times haberinde ki derin bağlantılar ile gerçekleşenler hakkında yorumları da merak konusudur.





Dolayısıyla ilgililer tarafından demokrat Biden'in tepkisine neden olan ,New York Times'ta ki 12.11.2019 tarihli Trump- Erdoğan derin ilişkilerini sorgulayan bu habere neden yanıt verilmedi ve yalandır, denilmedi?

Tabii ki Biden,fikirleri menfaatlerimize ters. Fakat ABD kurumsal ve büyük bir devlet, demokratların uzantıları da ,devletin içinde ve bir dahaki seçimde favori onlar, o halde neden Erdoğan ve hükümet kanadı o kadar büyük imkanlara rağmen ABD iç siyasetinin dengelerini koruyan hassasiyeti göstermedi?

Bu durumda Erdoğan ,AKP iktidarının Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi dahil dış işleri takip eden tüm birimlerinin yöntemlerini hatalı olduğu ve diplomasi kurallarından uzak kaldığı çok açık.

İbrahim Kalın, Fahrettin Altun çok büyük sözler konuşuyor ,fakat büyük işler yapamıyor.

İç kamuoyunda halk propagandadan bıktı, tepki gösteremiyor sanılıyor ,ancak halk seçimi bekliyor,dış politikadaki hatalar ise bize yeni düşmanlıklar kazandıracaktır.

NOT: haberi muhakkak okumanızı, İngilizce bilmeyenlerin ise google chorme'den haberi Türkçe'ye otomatik çevirerek okumasını tavsiye ediyorum.

New York Times ta ki detaylı haber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SN SATUK BUĞRA KAVUNCU'YU ZİYARETİMİZ,

İstanbul  İYİ Parti il Başkanı Sn Saltuk Buğra Kavuncu'yu HUSİAD olarak  yöneticimiz Sn Hasan Tunaboylu,kurucumuz Sn Dr Dursun Çiçek, yöneticilerimiz,Sn Yusuf Bayrak  ,Sn Metin Gün,Dr Beyzade Özkahraman, Cahit Bahçeci,Temel Yıldırım,Adem Özdemir, Av Sandra İsabella Tarancı ,Av  Muhammet Yiğit ile ziyaret ettik... Sn Başkan Kavuncu İYİ Parti İl Başkanlığı'nın yerel seçimler hakkındaki çalışmaları konusunda bilgiler verdi, Bizde düşüncelerimizi aktardık. İl Başkanı Sn Kavuncu'yu il  kongresinde ki birleştirici çalışmalarından dolayı tebrik ettik. İl teşkilatı çalışmaları, Çin zulmune karşı Doğu Türkistanlılara verdiği destek, yerel seçimlerdeki gerek İstanbul İYİ Parti il teşkilatının gerekse ,CHPlilerin de takdirini kazanan özverili çalışması, eşsiz samimiyeti ve mütevaziliği ile Sn Kavuncu'yu,İstanbul'u anlamış; irfan ehli ,zihni pak, gönlü temiz ,Türk İslam milliyetçisi  İfrit yayanlara karşı korkusuz ,davasına inanmış ve davası  uğruna hayli zahmet çekme