Ana içeriğe atla

PKK'NIN KAÇIRDIĞI 13 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN ŞEHİT EDİLMESİ ÜZERİNE.



1.OLAYIN GERÇEK SEBEBİ #ÇÖZÜM #İHANET SÜRECİDİR.

Siyasi iktidar,çözüm-ihanet-sürecinde kendi coğrafyası üzerindeki tam otoritesini ve alan hakimiyetini PKK'ya bıraktı. 

Eş zamanlı olarak Kobani merkezli Suriye PKK'sının büyümesine seyirci kalındı.

Bu sırada PKK dağlara, ulaşılamaz mağaralara militanlarına güven veren modern askeri barınaklar ,hatta hapishaneler yaptı.Doğan boşlukta- alan hakimiyetini ele geçirerek-şehirlerarası yolları denetim altına alarak bölgede tayini çıkan sıradan asker , polisi kaçırdı ve oluşturduğu hapishanelerin içine yerleştirirecek şekilde güçlendi.

2. PKK KATLİAMI İZLEDİĞİ BİR STRATEJİYE GÖRE GERÇEKLEŞTİRDİ

Kuzey Irak yönetimi, Irak ve belki de ABD (onlar SDF -Suriye PKK'sı ile beraber hareket ediyor) PKK'yı bölgelerinde istemiyerek Türk ordusunun harekâtına sessiz kalıyorlar.Böylece farklı bir isimle PKK Suriye'de devam edecek.

PKK alanı uzun süre tutamayacağını ve militan kaybedeceğini çok iyi biliyorlar, isteseler askerleri bırakabilirlerdi.

Nitekim ,asıl katil olan IŞİD militanlarını-Batıdan istediği yardımı alamayınca-serbest bırakmadılar mı?

6 yıldır elinde olan güvenlik görevlilerini infaz edebilirlerdi.Devlete ve bölgede kendisine karşı olan güçlere meydan okuyarak beni yıkamazsınız mesajı vermek istediler.

Fakat bu korkunç katliam PKK'nın bir nevi zamanmızın Eflak Kont Drakulası-Vlad'ı yerine geçtiği üstelik örgütün siyasi ve yönetim kültürünün olmadığını ve açıkça terörist bir yapı olduğunu bir kez daha açığa vurdu.

 3. PKK, ZULÜMDE İŞİD'LE YARIŞIYOR

Zalim yöntemler kullanan IŞİD dahi Türk devletine bu yönde bir meydan okuma gerçekleştirememişti.Musul konsolosluğu rehine krizini hatırlayalım.

Kaldı ki IŞID, eşiği geçince örgütün elinde bulundurduğu El bab şehrinde Türk ordusu taş üzerinde taş bırakmadı.

4.PKK'NIN VAHŞETİNE YANIT VERİLMELİDİR, "YAŞLI KADIN SÖZLERİ "İSTEMİYORUZ.

Devletin resmi görüşü PKK'nın Suriye'de, Irak'ta, İran'da her yerde aynı terör örgütü olduğudur.

Örgütün kalbi ise Kobani'dir.(Aynel Arap)

Sınırın karşısında PKK bayrağı dalgalanıyor, seyrediyoruz. 

Bu paçavra ne zaman inecek.

Tüm yönetim ve askeri binaları vurulmalıdır. Madem modern silahlarımız var.Neden kullanmıyoruz.

Kuzey Irak yönetimi ve bölgedeki diğer güçler ordumuzun müdahaleleri sonucu gelişmenin önünde engel gördükleri PKK'yı istemiyorlar.

Benzer süreç Kobani'de de gerçekleşmesi gerekir.

5.İKTİDAR ABD'DEN NEDEN KORKUYOR?

PKK'nın kalbi Kobani'nin vurulması gerekir, ancak orada Amerikalılar var, arka kapıda onlarla görüşüyorlar, hükümet Kobani'ye bu yüzden saldıramayacak...

Kendi bölgemizden Kobani pekala vurulabilir.

Murat Karayılan'ın yakalanmasından daha önemlidir.

Karayılan yaşlı biri, Kobani ise kalpleri...

Halkımıza çeşitli yollarla PKK'nın arkasında ABD'nin var olduğu açıklandı, o halde Kobani'de ki PKK binalarının hepsinin vurulması lazım...

Bu yola baş vurursak PKK'lıların ABD'ye olan güveni kalmaz ,dolayısı ile aralarını da açmış oluruz.

 Suriye'de Ruslar tarafından 33 askerimizin şehid edilmesi olayında Suriye ordusunu mesul tuttuk ve Suriye ordusuna büyük bir saldırı gerçekleştirip perişan etmiştik.

6. BOĞAZİÇİ'NDE ve MUHALEFETTE PKK'LI ARAMAK OLAYI SULANDIRMAKTIR.

İçerde muhalefetin HDP'ye destek veriyor, ithamları karşılıksızdır. Buradan oy devşiriliyor ve ihanet sürecindeki suç kanıtlarının kapatılmasına yönelik çabadır.

HDP, Kıbrıs, Karabağ,Mavi Vatan, Suriye,Ergenekon davaları, Ermeni sorunu ve PKK dahil devletin ve milletin karşısında bir siyasi duruş sergiledi. 

Yönetici kadroları , legal yoldan uzaklaştıkça yaptıklarının cezalarını çekiyorlar. Halk desteği de günden güne azalıyor.

Meşru bir siyaset yapılacak zemin her zaman olmalıdır.

Yani düşman yüzümüze konuşuyor,arkadan değil...

AKP sürekli zikzaklar çizdi ;fetö ile ortaklık kurdu, Ergenekon davalarına savcılık yaptı, ihanet sürecini milletin başına bela etti, Ermenilerle barıştı ve Kıbrıs Rum tezlerini kabul etti,Suriyeliler sorunu sayelerinde milli meselemiz oldu.

Halen Türk milletinin ve devletinin tarihi düşmanı Rusya ile derin ilişkiler geliştiriyor ve yetmezmiş gibi-Kadim Uygur Türklerini unutarak Çin ile derin ticari ortaklıklar kuruyorlar.

Anayasa değişikliğinde ise ne amaçladıklarını 

 grup başkan vekillerinden öğrenmiş olduk.

7.BÖLGE ÜLKELERİ TERÖRİST GÖRDÜKLERİNİ EZDİLER BİZ NEDEN YAPMIYORUZ?

Suriye'de Rus askerleri öldürüldüğünde bizzat Rus uçakları sadece bir saldırıda (Ekim 2020) bizim kontrolümüzde olan bölgedeki mücahitlerin-70-80 kişiden fazlasını öldürdü.

Taliban, 1998 yılında Afganistan Mezarı Şerif'te İran konsolosluğu'nun 10 diplomatını infaz etti.

İran Taliban'ın bütün bilgilerini ABD vererek ve ayrıca kendileri de müdahale ederek Taliban'a tarihinin en büyük zayiatını verdirdi.

Halen Irak'taki Amerikan üslerine İran yanlısı milisler saldırıyorlar.

8. 2014 YILINDA GETİRİLEN MİT YASASINDAKİ REHİNE HÜKÜMLERİ NEDEN UYGULANMADI?

17.04.2014’te kabul edilen 6532 sayılı MİT yasasında yapılan değişiklikle kanunun 3a maddesinde MİT’in 

“yerli ve yabancı her türlü kurum ve kuruluş, tüm örgüt veya oluşumlar ve kişilerle doğrudan ilişki kurabilir, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabileceği” hükmüne yer verilmiş 3j maddesinde ise “MİT mensupları görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilir, görüşmeler yaptırabilir, görevinin gereği terör örgütleri dâhil olmak üzere millî güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilir" denilmektedir.

Bu bağlamda kanunun 6. maddesinde “Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanının talebi üzerine, Adalet Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir.”

Hükümleri neden uygulanmamıştır.

Halbuki IŞİD, Musul Konsolosluğu'nda 49 görevlerimizi rehin aldığında bu yasa uygulanarak rehine görevliler başarılı bir şekilde kurtarılmıştı.

Yine ülkemizdeki Çeçen siyasi sığınmacılar,Rus katiller tarafından öldürülmüş failleri yakalandığı halde ,katiller bu yasaya dayanarak Kırım'daki Türkü liderlerinin serbest kalma karşılığı takas edilmişti...

MİT yasasındaki değişikliğe göre hareket edilmeyip rehinelerin kurtarılmasının yolunun kapatılması siyasi bir öngörüsüzlüktür.

Annelerin Diyarbakır HDP il binasının önünde eylem yapmalarını finalde doğru buluyorum.Çünkü PKK'nın yalanlarını en iyi anneler ortaya çıkarır.Ancak bu eylemler sorunların çözümü için yeterli olmadığını da kabul etmek gerekir.

9.HDP VB. NİN KAÇIRILAN ASKERLERİN ORDUMUZ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI ASILSIZDIR.

Türk ordusu ve MİT ,Emniyet Türkiye'nin ciddi kurumsal kuruluşlarıdır. 

Neden kendi personellerini göz göre göre öldürmek istesinler.

Hiçbir devlet görevlisi sıradan Anadolu çocukları olan alt düzeydeki kaçırılan görevlilerin ölümünün vebalini yaşamak istemez.

Kaçırılan görevliler sürekli PKK tarafından yer değiştirildi, en ulaşılmaz mağaralarda tutuldu, birçok öngörülemezlik vardı.

 Dolayısıyla görevlilerin katledilmesinden tek sorumlu PKK'dır.

Kaldı ki HDP samimi değildir. 

Reel siyasette devletin görevlilerinin kurtarılması için PKK'ya yalvarmasını mı bekliyorlardı? 

Bu mümkün değildir.

HDP samimi olsaydı kendiliğinden hareket ederek PKK üzerindeki etkisini kullanıp kaçırılan halk çocuklarını kurtarmaya çalışır eğer PKK dinlemez ise PKK'yı şiddetli bir şekilde kınayarak tüm çevrelerin takdirini kazanır ve toplumun tüm çevrelerinde ileriye yönelik güven sağlardı.

HDP'nin bilmediği ,"zalimle barış yapılmaz", mücadele edilir.

On üç güvenlik görevlimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ruhları şaad olsun,

Aziz milletimiz unutmayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması Bir düşünür "İşkencenin en kötüsü, kanunla işkence etmektir." Derken çok haksız değildi. Son tahliyelerde farklı uygulamalar farklı yorumlar gerçekleşti.Bende kasten yaralama suçlarında denetimli serbestlik ve şartlı tahliye konusundaki düşüncelerimi paylaşmak gereği duydum. Kasten yaralama suçu TCK’nın 86 ,87 ve 88.maddelerinde düzenlenmiştir. Bu suçun TCK 86 maddesinde düzenlenmiş halinde,hükümlünün koşullu salıverilmesi için ,671 sayılı KHK ya göre mahkum olduğu cezanın 1/2 sini cezaevinde geçirmesi gerekir. Hükümlünün denetimli serbestlikten faydalanabilmesi için açık cezaevine çıkma hakkına sahip olması gerekir.Bu husus denetimli serbestlik indiriminden faydalanması için çok önemlidir. TCK 86 maddesinin cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapistir.(86/1) Eğer mağdurun yarası basitse dört aydan bir yıla kadar hapistir.(Şikayete tabidir) Eğer üst soya, alt soya, eşe veya kardeşe karşı ya da beden veya ruh bakımı