Ana içeriğe atla

MERKEZ SAĞDA BİR TRUVA ATI - MERAL AKŞENER


Sn Meral Akşener'in, Başbakan olacağım açıklaması- altılı masayı dağıtması- İYİ Parti'de milletvekili aday borsası -bunlar düz bir çizgide üç nokta.
 İçerideki güç odaklarının yanı sıra, ABD başkanlığındaki kolektif Batı da , Sn Erdoğan yönetiminin devam etmesini istiyor.
Eğer merkez sağda ciddi bir alternatif olursa halkın Sn Erdoğan'dan desteğini çekmesi kaçınılmazdır. Böyle bir ihtimali yok edecek Truva atına ihtiyaç duyuldu.
Sn Akşener ise merkez sağın temsilcisinin kendisi olduğunu hararet ile savunmasına karşın politikaları tam ters istikamette.
LGBT ideolojisi savunuculuğunu parti seçim programına koyarken, bu ideolojiyi en iyi savunanları önce genel başkan yardımcısı ,seçilecek sırada milletvekili adayı ve son olarak GİK üyesi yaptı.
CHP'nin sosyalist kesimi ile ittifak kurarak partisini,#HDP ,#PKK #PYD çizgisi ile aynı sipere taşıdı.
Başbakan olacağım açıklaması hayali bir hedef için kimse benim peşimden gelmesin mesajı taşıyordu.
Ardından 6'lı masayı dağıtarak, millet ittifakının ve Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasını imkansız hale getirdi.
Aday sıralarını milletvekili borsası kurarak belirledi. Bir anda İYİ parti ile hiçbir alakası olmayan kişileri vekil olarak gördük.
Beşli çete dediği ticari oluşumun temsilcisini ,seçilecek sıradan milletvekili adayı olmayınca genel başkan yardımcısı yaptı.
 Partinin gerçek sahiplerinin hakkını yiyerek partide iç huzursuzluğu arttırdı ve yeni kurulan partiye aidiyet duygusuna zarar verdi.
 Seçimler de ilk turun akşamı Cumhurbaşkanı ile görüştü ve bu görüşmeden sonra ikinci tur için Sn #Kılıçdaroğlu'na neredeyse hiç destek vermedi.
Böylece harakiri yaparak İYİ parti mahveden Sn Akşener merkez sağın büyümesine mani olan bir Truva atı olduğunu en iyi şekilde ispatladı.
Ancak Sn Akşener,sanıldığı gibi Amerika'nın Truva atı değildir. Eğer öyle olsaydı- komedyen #Zelenski'yi devlet adamı yapan ve devlet adamını ise şarlatan durumuna düşüren- ABD örneğinde olduğu gibi başarılı bir politikacı rolü ile karşımıza çıkardı.
Bununla birlikte ABD'nin altında çalışan oluşumlarla Sn Akşener'in siyasetinin örtüştüğünü görüyoruz.
#Fetö döneminin en kuvvetli İçişleri bakanı ısrarla milletvekili adayı yaptı, devlet düşmanlığından tutuklu istihbaratçı Enver Altaylı ile arasında kurulan bağı açıklayamadı , özel kaleminin,kuvvetli danışmanının fetö iltisaklı çıkmasına kamuoyunu tatmin edici bir açıklama getiremedi. 
ABD aparatları ile Türk siyasetini şekillendirmeye çalışıyor.
Bütün bunlar zaten ülkemizde vardı, ancak tüm bunlar merkez sağda Truva atı rolünde ki Meral Akşener'de son şeklini aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ.

KOYBOLMAYA YÜZ TUTAN ODABAŞILIK MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİ...  Karaköy Bankalar Caddesi nin her iki tarafı  ihtişamlı binalarla çevrilmiş. Eskiler hanları yaparken küçük esnafı düşünmüşler. Kira ve aidatlarda esnafın ödeyebileceği şekilde düzenlenmiş...  Eski tarihi hanlar yenilenerek ya bankaya ya da otele dönüşüyor... Hanların içindeki onlarca dükkanda zaman içinde başka yerlere taşınacaklar. Mağdur olacaklar... Hanlar kapanınca odabaşılar daha büyük problem yaşayacak. Çünkü onların iş alanları bitecek. Odabaşılar hanların temizlik ve güvenliği ile yönetiminden sorumludur.Buna mukabil kira ücretinin bir kısmını gelir olarak  kendisi toplar. , Yargıtay uygulamasında, odabaşılık kat mülkiyeti sistemine geçilmemesi nedeniyle yönetici ve kapıcısı bulunmayan işhanlarında, bunlara ait görevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir meslek olarak nitelendirilmekte, odabaşılarının yaptıkları bu hizmetler karşılığında belli bir miktarda ücrete hak kazanacakları, söz konusu hizmetle

KANUNİ KADİM...

BBP İstanbul İl Başkanı Sn Yaşar Sayan'ı ziyaret etme imkanı bulduk. Osmanlı Devleti'nin aydınları; Gelibolulu Mustafa Ali Katip Çelebi,Hasan Kafi,  Koçi Bey , Naima ve Cevdet Paşa ;devletin çöküşünden toplumun tüm katmanlarını sorumlu tutarak gerçekçi davranmışlardır. Onlar  devletin ve toplumun çöküşünü kaderde aramadılar. "İnsansız mülk olmaz" prensibi ile hareket ettiler... Düşüncelerini çekinmeden açıkladılar,devrin kudretlilerine yazılı rapor olarak sundular... Osmanlının Kanuni kadimi açıklayan  önemli ilkesini, emanetlerin ehline verilmemesinin devletin çünkü şu hızlandıracağını ifade ettiler. Düzenin bozulmasında ki en önemli sebeplerden birinin de aşağı (edani) kimselerin yüksek makamlara getirilmesi  görüldü... Atanan idarecilerin  işlerinde ciddiyetsiz olduğunu ve sadece bugünü düşünüp yarına fazla bakmayan kişiler görev aldığını belirttiler... Halka kaldıramayacağından fazla yük verilmesinin yanlışlığına vurgu yaptılar. Örfi kanunlara uygu

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması

Kasten yaralama suçlarında 671 sayılı KHK uygulaması Bir düşünür "İşkencenin en kötüsü, kanunla işkence etmektir." Derken çok haksız değildi. Son tahliyelerde farklı uygulamalar farklı yorumlar gerçekleşti.Bende kasten yaralama suçlarında denetimli serbestlik ve şartlı tahliye konusundaki düşüncelerimi paylaşmak gereği duydum. Kasten yaralama suçu TCK’nın 86 ,87 ve 88.maddelerinde düzenlenmiştir. Bu suçun TCK 86 maddesinde düzenlenmiş halinde,hükümlünün koşullu salıverilmesi için ,671 sayılı KHK ya göre mahkum olduğu cezanın 1/2 sini cezaevinde geçirmesi gerekir. Hükümlünün denetimli serbestlikten faydalanabilmesi için açık cezaevine çıkma hakkına sahip olması gerekir.Bu husus denetimli serbestlik indiriminden faydalanması için çok önemlidir. TCK 86 maddesinin cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapistir.(86/1) Eğer mağdurun yarası basitse dört aydan bir yıla kadar hapistir.(Şikayete tabidir) Eğer üst soya, alt soya, eşe veya kardeşe karşı ya da beden veya ruh bakımı